Happpy Thanksgiving

Happpy Thanksgiving

28. november 2019 Af Jan Ladewig

Mine amerikanske venner sendte mig en dejlig hilsen i dag.

 

  Sidste torsdag i november måned er en ”helligdag” i USA, den bedste af alle deres ”Holidays”. Meget bedre end Black Friday, Valentines Day, Halloween og andre kommercielle manipulationer.

 

 

Det eneste det drejer sig om ved Thanksgiving er, at samles med familie, slægt og venner til et lækkert måltid uden gaveræs og andet tingel-tangel.

 

Hvorfor har vi ikke efterlignet denne gamle amerikanske tradition, men kun dem der øger omsætningen i butikkerne – til skade for miljøet og meget andet?

 

Med deres hilsen fulgte også en lille solskinshistorie. Hver vinter modtager mine venner ca. 25 heste, der om sommeren bruges til at transportere turister rundt i Wyomings vilde natur, de såkaldte ”dude horses”. Hestene går ude året rundt, men på grund af de store snemængder nordpå flyttes de længere sydpå, hvor der ikke er helt så meget sne. Og eftersom mine venner har masser af plads, kan dude hestene nemt gå sammen med deres egne 8 – 10 egne heste.

 

En af dude hestene, Ashley, gik også for to år siden sammen med mine venners heste. Hun knyttede dengang et tæt bånd til en vallak ved navn Mover (som jeg selv har reder på flere gange). Ifølge mine venner blev Ashley en hel del forelsket i Mover. Så da alle hestene igen i år blev lukket sammen efter to års adskillelse, varede det mindre end et kvarter, før Ashley og Mover havde fundet hinanden igen.

 

Som min ven skriver: ”horses definitely have memories and favorites!” Og det er der vist mange af os der kan bekræfte. (Min egen erfaring med hestes hukommelse er genkendelse efter 10 års adskillelse – bedre end min egen evne til det samme!)

 

Og som min ven også skriver: “Happy Thankgiving and looking forward to Spring!”

 

    Mover og mig

fb-share-icon