Sikkerhed for hest og rytter

Sikkerhed for hest og rytter

7. marts 2020 Af Jan Ladewig

Ridesikkerhed er et spørgsmål om teamwork. Hvis du er god ved din hest, er der en hvis sandsynlighed for, at den er god ved dig.

Du er god ved din hest, hvis du sørger for, at den får tilfredsstillet så mange af sine naturlige behov som muligt. Udover dens behov for vand, foder og frisk luft har den også psykiske og adfærdsmæssige behov. Den har især brug for at være sammen med andre heste. Ikke blot heste, der står i naboboksene, men også heste, den kan omgås uden at der er en skillevæg imellem dem. Den har brug for bevægelse. Ikke nødvendigvis trav og galop men snarere langsom skridt i ro og mag.

Men for at gøre teamworket velfungerende er der mange ting din hest skal lære. Det er ikke nok at lære den at gå i holdning, at springe over forhindringer og hvad vi eller ønsker vores hest skal kunne. Den skal også lære de helt lavpraktiske ting som at stå stille, når vi beder den om det, at gå pænt ved siden af os, når vi fører den et eller andet sted hen, ikke at blive bange for hunde, biler og tusindvis andre ting. Det meste af det vi forventer af vores heste er ikke medfødte egenskaber. Det meste er noget, de skal lære.

Hvis du ønsker at vide mere om at få et godt teamwork med din hest, og hvis du ønsker mere information om, hvordan du opnår et godt samarbejde med den, læs min nye bog Sikkerhed for hest og rytter.

Hilsen Jan Ladewig

 

 

fb-share-icon